foto
Ruimte voor talent
Ruimte voor talent
WZ logo

Betaling schoolkosten

Vanwege de nieuwe bankregels en om kosten te besparen heeft de WZ in september 2013 een nieuwe, digitale manier van betalen geïntroduceerd: AcceptEmail. Onderstaande uitleg en het filmpje laten zien hoe het werkt.
 • AcceptEmail is een elektronische acceptgiro
 • U ontvangt de acceptgiro met de factuur voor de ouderbijdrage en schoolkosten rond 1 oktober op het mailadres dat u aan school doorgaf.
 • De mail met de acceptgiro wordt verzonden door facturatie@csgwillemdezwijger.nl
 • In de mailfactuur staat een link naar betalen via iDEAL. 
 • Via die link voldoet u eenvoudig en volstrekt veilig met een paar muisklikken uw betaling. WZ schrijft de bijdrage dus niet meer automatisch van uw rekening af.
 • U kunt de factuur ook doorzenden naar degene die de schoolkosten gaat betalen. 
 • U kunt het verschuldigde bedrag ook zelf overmaken binnen de betalingstermijn. (Dat is wel meer werk.)
 • We stellen uw medewerking aan dit nieuwe systeem enorm op prijs.
Wilt u meer weten of hebt u vragen over dit systeem?  

Ouderbijdrage en schoolkosten 

We willen u graag informeren over de noodzaak van de ouderbijdrage. De ouderbijdrage is een vrijblijvende, maar ook noodzakelijke bijdrage. We leggen u graag uit waarom.
School ontvangt van de overheid alleen geld voor het onderwijs in de lessen. 
De vrijwillige ouderbijdrage is nodig voor de leuke en nuttige activiteiten daaromheen 
Van dit bedrag betalen we onder andere de volgende zaken:
 • vieringen
 • teamactiviteiten (schoolavonden, startdag, slotdag, profielwerkstukken);
 • arbeidsoriëntatie;
 • audiovisuele hulpmiddelen en collectie van de mediatheek;
 • de Bigband  en de dansgroepen;
 • culturele activiteiten en projectweken;
 • bijdrage aan teken- en practicummateriaal;
 • ongevallenverzekering;
 • ouderavonden.
De bijdrage is in overleg met de MR vastgesteld. Voor de brugklasleerling is het bedrag € 65 omdat zij zelf een tekenetui aanschaffen. Voor alle overige leerlingen is de bijdrage € 75 per leerling. Als alle ouders dit betalen, blijven deze voorzieningen op peil. 

Wat gebeurt er als u geen vrijwillige ouderbijdrage betaalt? 

Uw kind wordt niet uitgesloten. Als veel ouders geen ouderbijdrage betalen, dan zullen we zaken moeten schrappen.

Overige schoolkosten:

Naast de vrijwillige ouderbijdrage betaalt u ook voor activiteiten als excursies, meerdaagse reizen en culturele activiteiten. Op de factuur staan alleen die activiteiten die voor uw zoon/dochter van toepassing zijn in het betreffende studiejaar. 

Wilt u concreet weten om welke kosten het gaat, kijk dan in het overzicht hieronder.
Overzicht schoolkosten 2020-2021

Wat doet u als u de ouderbijdrage en/of de schoolkosten echt niet kunt betalen? 

Voor een deel van de ouders in Nederland is een ouderbijdrage en alle andere schoolkosten een te grote aanslag op het gezinsinkomen. Dit zal dus ook gelden voor enkele WZ-ouders. Om kinderen uit deze gezinnen dezelfde kansen te geven als alle andere leerlingen is ondersteuning mogelijk. Denkt u in aanmerking te komen voor ondersteuning, vraag dan hierover een gesprek aan bij L. den Boer-van den Berg (financiële administratie - facturatie@csgwillemdezwijger.nl - 0182-390539).


Veelgestelde vragen AcceptEmail

Hieronder leest u de veelgestelde vragen over AcceptEmail. Het filmpje laat zien hoe AcceptEmail werkt.

1. Waarom krijg ik een AcceptEmail?

U krijgt via facturatie@csgwillemdezwijger.nl een AcceptEmail van de WZ. Dit is de standaard betaalwijze voor alle schoolkosten. Dat scheelt de school veel tijd en geld. De afgelopen jaren betaalde u de factuur misschien via automatische incasso. Vanwege de nieuwe bankregels en de hoge kosten is deze betaalwijze vervallen. 

2. Ik heb me niet opgegeven voor AcceptEmail. Mag de WZ die mail dan zomaar sturen?

Ja, dat mag. Als ouder(s) heeft u uw e-mailadres aan de school doorgegeven. Dit mailadres wordt gebruik voor alle informatie die u van school ontvangt. Het is wettelijk toegestaan dat wij u deze ‘service e-mail’ versturen.

3. Is AcceptEmail veilig?

Omdat AcceptEmail voor de betaling gebruik maakt van iDEAL en internetbankieren van uw eigen bank is het volkomen veilig. Er worden géén betaalgegevens in de e-mail meegezonden. De betaling wordt altijd gestart vanaf de SSL-beveiligde transactiepagina van AcceptEmail. Tijdens de betaling ziet u altijd hoeveel u aan de begunstigde betaalt. De betaling loopt via uw eigen rekening. 

4. Hoe herken ik een echte AcceptEmail?

U ziet in een AcceptEmail van de WZ enkele vaste en duidelijke herkenningspunten:
 • De WZ staat vermeld als afzender.
 • De AcceptEmail die de WZ verstuurt, bevat informatie die alleen bekend is bij de WZ en bij u als ouder/verzorger. Bijvoorbeeld het leerlingnummer.
 • AcceptEmail is geen directe link naar iDEAL; u komt eerst op de pagina van AcceptEmail en pas daarna op de pagina van uw bank waar u veilig kunt betalen met iDEAL.
 • De pagina van AcceptEmail is altijd: https://transaction.acceptemail.com (let op de ‘s’ in ‘https’). De stap vanuit de e-mail naar de landingspagina is beveiligd met SSL.
 • Op de landingspagina ziet u ‘AcceptEmail BV’ in de URL staan. Als u dubbelklikt op de naam, ziet u het veiligheidscertificaat (security certificate).
 • Op deze landingspagina ziet u hetzelfde strookje als in de Accept-Email die u ontving.
 • Tijdens de betaling ziet u altijd hoeveel u aan de WZ betaalt. U hoeft zelf geen bedrag in te vullen. De betaling loopt via de bank en rekening die u hebt gekozen. 

5. Wat heb ik nodig om een AcceptEmail te kunnen betalen?

Om een AcceptEmail te kunnen betalen, moet u beschikken over een computer met internetverbinding en een betaalrekening waarmee u kunt internetbankieren. In Nederland kan worden betaald met iDEAL vanuit ABNAmro, ASN, Friesland bank, ING, Rabobank, SNS, Regiobank, Triodos Bank, Van Lanschot Bankiers.

6. Ik zie de AcceptEmail niet of slechts gedeeltelijk. Wat moet ik doen om deze wel te kunnen zien?

Het kan zijn dat u de AcceptEmail of de plaatjes in de e-mail niet volledig kunt zien. Klik dan met uw rechtermuisknop op een niet correct getoond plaatje en sta dan toe dat de afbeeldingen getoond mogen worden.

7. Ik heb zojuist betaald, maar de AcceptEmail in mijn e-mail geeft dit nog niet aan. Hoe kan dat?

Na een betaling verandert de status in de bovenbalk van een AcceptEmail van ‘Te betalen’ (blauwe kleur) in ‘Betaald’ (groene kleur). Om de nieuwe status te kunnen zien, moet u de e-mail eerst sluiten en daarna opnieuw openen. Dan ziet u altijd de actuele status.

8. Deze AcceptEmail is niet terecht en/of het bedrag is niet juist.

Voor vragen over de factuur kunt u contact opnemen met de Financiële Administratie op telefoonnummer 0182-390539. U kunt ook mailen naar facturatie@csgwillemdezwijger.nl

9. Kan ik ook op een andere manier betalen?

Ja, dat kan. U maakt het bedrag dan over naar het rekeningnummer van de WZ dat is vermeld in de AcceptEmail. Zorg dat u het betaalkenmerk bij uw betaling vermeldt en dat u de betalingstermijn van dertig dagen niet overschrijdt. 
De WZ vervangt de automatische incasso door AcceptEmail. De school schrijft vanaf nu dus niets meer automatisch van uw rekening af. 

10. Kan ik een AcceptEmail doorsturen?

Ja, dat is mogelijk. Via de optie ‘stuur door’ of ‘forward’ in uw e-mailprogramma stuurt u een AcceptEmail door naar een nieuwe ontvanger. Dit kan een ouder, verzorger of voogd zijn, die de betaling in orde gaat maken. Een AcceptEmail is zodanig beveiligd, dat deze niet per ongeluk twee keer betaald kan worden: als één van de twee ontvangers (de eerste ontvanger of diegene naar wie de mail is doorgestuurd) betaalt, toont AcceptEmail bij beide ontvangers de status ‘betaald’.

11. Wat kost AcceptEmail?

AcceptEmail is gratis voor de ontvangers van AcceptEmails.

12. Mijn vraag is nog niet beantwoord. Waar kan ik terecht? 

Overige vragen over AcceptEmail of de ouderbijdrage kunt u mailen naar facturatie@csgwillemdezwijger.nl of u belt met de financiële administratie op 0182-390539.