foto
Ruimte voor uitdagingen
Ruimte voor uitdagingen
WZ logo
Eco-School

eco-school-1.jpg

CSG Willem de Zwijger mag zich op termijn Eco-School noemen. Leerlingen van onze school hebben in 2018 hun handtekening gezet onder de intentieverklaring Eco-Schools. Dit betekent dat de school zich de komende jaren inzet om een echt duurzame school te worden.
Wereldwijd zijn al ruim 19 miljoen leerlingen betrokken bij dit concept. De organisatie Eco-Schools begeleidt en ondersteunt scholen die stappen willen zetten op het gebied van duurzaamheid. Juist de leerlingen dienen in dit proces een centrale rol te spelen. Op onze school wordt de kar getrokken door zes enthousiaste leerlingen: Elvira Baan, Senne Ooms, Elena van Os, Guusje Voorwinden, Tamara Vos en Anne de Wit.

eco-school-2.jpg

Enkele stappen die inmiddels gezet zijn: we hebben een rookvrij schoolterrein, een gezonde schoolkantine en er is een watertappunt. Een volgend punt is de overschakeling op ledverlichting. Door aan te tonen dat we blijvend bezig zijn met duurzaamheid, komen we uiteindelijk in aanmerking voor het Eco-School-kenmerk. Niet voor niets is er een eco-scan gemaakt die duidelijk maakt hoe duurzaam CSG Willem de Zwijger nu al is en wat er nog moet gebeuren. De scan kijkt o.a. naar energie, afval, water en gezonde voeding. Op basis van deze scan kunnen we volgende stappen maken.
Via dit traject wil de school leerlingen en medewerkers inspireren om de verandering tot duurzamer gedrag in te zetten, zodat we een constante bijdrage leveren aan het milieu in en rond de school.  

eco-school-3.jpg