foto
Ruimte voor talent
Ruimte voor talent
WZ logo
Op avontuur in de wereld van de Grieken en Romeinen!

Lat.jpg

Op de WZ kun je op de afdeling VWO als extra vak in klas 1 t/m 3 ook Latijn volgen.

Door de wereld van Grieken en Romeinen te ontdekken, leer je onze wereld van nu beter te begrijpen: we vertellen de prachtige verhalen uit de Oudheid ook nu nog bij allerlei gelegenheden. Bij de moderne ontwikkelingen van globalisering en Europese samenwerking is het kijken naar het Romeinse Rijk mateloos actueel.
Als je de verhalen en de geschiedenis van Grieken en Romeinen kent, snap je beter, waar veel dingen in de cultuur van vandaag en in onze huidige maatschappij vandaan komen.

De taal van de Grieken en Romeinen leeft voort in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits en Engels. Als je de link met een Latijns of Grieks basiswoord kunt leggen, zorgt dat ervoor dat je moeilijke woorden in andere talen vaak sneller en beter kunt onthouden. Wist je, dat zowel het woord school als het woord vakantie uit het Latijn komen? En dat de Romeinen dat woord ‘schola’ eigenlijk hadden overgenomen van het Griekse woord voor ‘vrije tijd’?

Ook bij andere schoolvakken is het vak Latijn een welkome aanvulling: het leren omgaan met teksten en het oplossen van problemen zijn vaardigheden die bij elk vak van pas komen, en het leren nadenken over jezelf en de wereld om je heen (zoals de klassieke filosofen) is zelfs iets, wat je ook buiten het klaslokaal doet.

Het vak Latijn is in meerdere opzichten ‘extra’: je doet leuke extra activiteiten (excursies, gastlessen van bijvoorbeeld een verhalenverteller, een Klassieke Dag of Romeins koken …). Je laat daarbij ook zien, dat je zelf tot iets extra’s bereid bent:
de lessen worden ingeroosterd buiten het ‘gewone’ rooster. Nieuwsgierigheid, creativiteit en bereid zijn tot werken zijn allemaal eigenschappen die goed van pas komen bij het avontuur dat je opzoekt als je Latijn kiest.

Na drie jaar sluit je het vak af en ontvang je een certificaat. Het spreekt vanzelf dat het volgen van het vak Latijn ook vermeld wordt in je Plusdocument. Een certificaat en een Plusdocument zijn dan niet het enige dat je meeneemt, want … Kennismaking met de Klassieken is een bezit voor altijd!

Bezoek voor meer info in de Open Week het lokaal met info over de afdeling VWO tijdens de Open Avonden of meld je aan voor de Ontdekmiddagen!