foto
Ruimte voor talent
Ruimte voor talent
WZ logo

HV2C, HV2D en HV2T op excursie naar Lille

nieuws
25-4-2012

Op vrijdag 13 april vertrokken HV2C, HV2D en HV2T naar Lille. De stemming in de bus was prima: er werd naar muziek geluisterd, er werd film gekeken en het opdrachtenboekje Lille werd hier en daar al grondig bestudeerd. De opdrachten zouden worden vervuld in twee delen: Vieux Lille en EuraLille.
 
Eenmaal aangekomen, na de instructies te hebben gehad, vertrokken de groepjes om beurten om hun opdrachten uit te voeren. Vanzelfsprekend stonden deze opdrachten in het teken van het verkennen van Lille en het gebruik van de Franse Taal. Goed observeren, vragen stellen aan passanten en zelfs een flamboyante foto maken met het groepje, behoorden tot de opdrachten.
Zo moesten leerlingen in de FNAC vragen over boeken beantwoorden, bij Meert chocoladelessend de gâteaux bewonderen en voor de Quincaillerie een Nederlands woord verzinnen.
 
Zodra de opdrachten in Vieux Lille waren vervuld, konden de leerlingen hun lunchgeld per compleet groepje gaan incasseren op de afgesproken plaats.  MacDo (waar gelukkig ook opdrachten moesten worden vervuld J: hoeveel kosten six nuggetjes daar ook alweer?) had het erg druk maar er waren ook leerlingen die met lekker belegde Franse baguettes hun maagjes vulden!
 
Na het nuttigen van de lunch ging de stoet naar EuraLille, een megawinkelcentrum. Ook daar moesten opdrachten worden vervuld (en verkocht die HEMA nou wel of niet die rookworst?!).
Wat zijn garnalen in het Frans? En wafels? En uien?
 
Het aanspreken van Français en Françaises leverde verrassende resultaten op. Een enkeling was zo slim een Fransman met koffertje aan te spreken in het Engels, want zakenmensen spreken toch Engels, non? Lille is natuurlijk ook populair om ‘faire du shopping’! Shirtjes en gourmandises vertrokken in de bus richting Pays-Bas. Na een leerzame gezellige Tour de Lille begonnen we moe maar voldaan aan de terugtocht richting Schoonhoven waar de leerlingen en hun begeleiders, een ervaring rijker, het thuisfront weer met hun aanwezigheid konden verblijden!