foto
Ruimte voor actie en beweging
Ruimte voor actie en beweging
WZ logo
uit de schoolgids

Havo

Zo'n twintig docenten verzorgen onder leiding van sectordirecteur J.B. de Jong het onderwijs voor zo’n 280 leerlingen.
 
Hoger algemeen vormend onderwijs havo is bedoeld voor leerlingen die met hun diploma een hogere beroepsopleiding willen volgen (hbo). Met het havo-diploma kan een leerling in principe ook naar 5 vwo doorstromen.

Havo op de WZ

De havo-leerling is meer gebaat bij praktisch, doelgericht onderwijs dat dicht bij de eigen belevingswereld staat. Om de havo-leerling goed voor te bereiden op het HBO, besteden we extra aandacht aan bijvoorbeeld zelfstandigheid, samenwerken en plannen.


Business School
Voor ondernemende havo-leerlingen is er de Business School als extra uitdaging. Door deel te nemen aan economische lessen en projecten kan de leerling een Business School-certificaat verdienen dat hij naast zijn havo-diploma krijgt. Een belangrijk onderdeel is ook het diploma Elementair Boekhouden. De havo-leerling kan lessen krijgen ter voorbereiding op dit landelijk erkend diploma en uiteindelijk ook deelnemen aan dit examen. Dit diploma kan vrijstellingen opleveren op de vervolgopleiding.
 
In de bovenbouw kan de leerling naast de verplichte vakken in zijn profiel het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) kiezen. Dit vak geeft een verdieping op het gebied van sport, de wereld van het bewegen en het organiseren.