foto
Ruimte voor actie en beweging
Ruimte voor actie en beweging
WZ logo

Workshops CKV

nieuws
17-4-2019

Op woensdag 10 april was er een CKV workshopdag voor Havo-4. De leerlingen zijn ondergedompeld in diverse theatervormen en een muziekworkshop. Dit waren de workshops:
 
Workshop Maskerspel
Maskerspel is een leuke workshop om de spelers bewust te laten worden van hun lichaamshouding en de betekenis hiervan. Door te werken met maskers is het gezicht minder belangrijk. Het lichaam en de lichaamstaal staan centraal. Ieder masker heeft een andere vorm, waardoor je ook anders gaat bewegen. Door deze bewegingen uit te vergroten ontstaan er typematige karakters. De verschillende
karakters komen elkaar tegen in een scène, waarbij ze om beurten het onderspit delven. Dit zorgt voor hilarische situaties, waarbij de spelers steeds meer risico durven nemen.
 
Workshop Stuntman
Als stuntman ben je snel! Je gaat het gevaar tegemoet en je bent niet bang! Tijdens deze workshop ervaren de deelnemers wat nodig is om een goede stuntman/vrouw te worden. Als eerste worden de stunts van het vallen en veilige vechten gerepeteerd, waarna de acties terugkomen in een zelfverzonnen verhaal, de Stuntscene! Onder begeleiding van ervaren docenten worden de stunts veilig opgebouwd en aangepast aan het niveau van de doelgroep. Hierbij krijgen zij alle ingrediënten aangereikt die je kunt gebruiken om een goede stuntman of stuntvrouw te worden.
 
Workshop Schaduwspel
Alles is donker. De acteurs staan achter het witte scherm. Het licht begint te schijnen. Het publiek ziet de schaduw van de acteurs. De één groter dan in werkelijkheid, de ander kleiner. Welke effecten kun je creëren? Samen met de theaterdocent gaan de deelnemers aan de slag en worden de (on)mogelijkheden onderzocht. Er wordt geoefend met abstraheren. De effecten worden versterkt met muziek die past bij de scène: muzikale ondersteuning, waardoor de deelnemers hun lichaamshoudingen optimaal inzetten. Hierdoor krijgen de deelnemers een beter besef van de eigen lichaamstaal en de betekenis ervan voor het publiek.
 
Workshop Street-beats
Alles kan een slagwerkinstrument zijn; dat is de gedachte en deze workshop bewijst dat. Zo leren deelnemers de basisvaardigheden van drummen en percussie door lekker los te gaan op 'instrumenten' die 100% 'doe-het-zelf' zijn. Leerlingen gaan aan de slag met kant-en-klare producten uit de bouwmarkt, maar ook met bijvoorbeeld trommels en shakers die door onze workshopleider zelf zijn vervaardigd.
Doel is onderzoek te doen naar ritmes, o.a. die van hedendaagse muziekstijlen. Hoe zit dit in elkaar en hoe kun je de verschillende onderdelen van deze beats drummen op huis-tuin-en-keuken voorwerpen? Hoe snel beheers je de ‘groove’ van de beat? Op toegankelijke wijze wordt de basis van drummen en percussie uitgelegd en aan de hand van moderne tracks worden diverse ritmes geoefend.
 
 

fotogalerie...