foto
Ruimte voor uitdagingen
Ruimte voor uitdagingen
WZ logo

Tentoonstelling

nieuws
2-3-2020

Zilvermuseum en CSG Willem de Zwijger werken samen aan Pop-Up museum op school

zilvermuseum-1-(1).jpg
 
Schoonhoven - Het Zilvermuseum in Schoonhoven is door de Museum Vereniging als een van de zeven musea uitgekozen om mee te doen aan het landelijke Pop-Up museumproject. Dit is een initiatief om jongeren op een leuke manier te betrekken bij de museumwereld en de aandacht te vestigen op de Nationale Museumweek van 21 t/m 24 april 2020. Het thema ‘vrijheid’ staat daarbij dit jaar centraal.
Het project is net van start gegaan met een bezoek van de leerlingen uit de tweede klas, die  Beeldende Vormgeving doen, aan het museum. Daar maakten de leerlingen in groepjes kennis met het werk van de museumdirecteur, de conservator, de communicatiemedewerker en de facility manager. Want wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het organiseren en samenstellen van een tentoonstelling? Hoe zet je alles neer in een vitrine zodat het goed zichtbaar is voor het publiek? En hoe zorg je ervoor dat er ook mensen komen kijken?
Komende weken gaan de leerlingen in de les aan de slag met het realiseren van een echt Pop-Up museum bij hen op school. Ze werken het thema uit, zoeken stukken uit in het museum en denken na over transport, veiligheid en de opening. Dit zal nog een flinke uitdaging zijn! De leerlingen vonden het in elk geval heel interessant om achter de schermen te kijken bij het museum. En het is fijn dat er een museum zo dichtbij is om verschillende aspecten van het vak Beeldende Vormgeving in het echt te kunnen ervaren en ontdekken.
(Dit artikel is oorspronkelijk in de IJssel- en Lekstreek verschenen.)