foto
Ruimte voor actie en beweging
Ruimte voor actie en beweging
WZ logo

Mediawijs

nieuws
8-11-2018

Mediawijsheid voor brugklassers

DSC07212-(1).jpg

Op dinsdag 6 en woensdag 7 november organiseerde onze school projectdagen ‘Mediawijs’ voor alle brugklassers. Het doel van het project is leerlingen bewust(er) om te laten gaan met Social Media. Deze projectdagen sluiten aan bij het vak ICT & Media dat brugklassers volgen.

DSC07221.jpg
 
Samen met een aantal externe partners werden workshops gegeven waarin brugklassers kennis kregen over en werkten aan diverse aspecten van Social Media. Zo kwam onder meer de politie met het Mobiele Media Lab. Wijkagenten uit de Krimpenerwaard gingen met leerlingen in gesprek over de vraag: ‘Wat is strafbaar?’ Ook kwam (digitaal) pesten aan de orde.
De docent ICT & Media, dhr. Zonnenberg, ging aan de slag met het gebruik van wachtwoorden. De leerlingen hoorden ook welke informatie je prijsgeeft wanneer cookies worden opgeslagen en als je bepaalde apps gebruikt.

DSC07224.jpg

Daarnaast gaven journalisten van NRC workshops over Fake News. Zo kregen leerlingen tips hoe je kunt controleren of nieuws ‘echt’ of ‘fake’ is. Wat vooral bijbleef waren de tips van NRC om het nieuws te checken, wat cyberpesten betekent voor anderen en dat social media verslavend kunnen zijn.
 
DSC07241.jpg 

Aan het eind van de dag waren de ouders van de brugklasleerlingen welkom op school om een kijkje te nemen in het Mobiele Media Lab en vragen te stellen over Social Media.
 
CSG Willem de Zwijger kijkt terug op leerzame projectdagen die samen met de politie, NRC en Jongerenwerk Krimpenerwaard verzorgd zijn.

images.jpg


nrc.png