foto
Ruimte voor talent
Ruimte voor talent
WZ logo

Samenwerking met Lyceo
 
De WZ is een samenwerking aangegaan met Lyceo voor extra dienstverlening aan leerlingen, zoals een huiswerkklas en examentrainingen.
 
Waarom Lyceo? 
Lyceo haalt eruit wat erin zit, we laten de leerling worden wie het al is. Hoe we dat met elkaar bereiken? Door te werken vanuit vertrouwen en positiviteit. Dit bepaalt de omgang met leerlingen, hoe kennis en vaardigheden overgedragen worden en is de kern van al de diensten.
 
Groot in persoonlijke aandacht
De leerling staat bij Lyceo altijd centraal. Lyceo gelooft in persoonlijke aandacht en focussen op sterke punten en succeservaringen. Lyceo zorgt er altijd voor dat leerlingen met zoveel mogelijk plezier kunnen werken. Want wat je met plezier leert, vergeet je nooit meer.
 
Deskundig
Lyceo biedt een eigen manier van begeleiden en werken daarom met een combinatie van  vakinhoudelijke hoogvliegers en pedagogisch geschoolde medewerkers.
 
Naast de best mogelijke hulp voor de leerlingen, vinden we het belangrijk om scholen en ouders op de hoogte te houden van de voortgang van de leerlingen. Met formele verslaglegging en meer informeel contact, zorgt Lyceo ervoor dat iedereen weet wat de vorderingen van een leerling zijn.
 
Het volgen en meten van de ontwikkeling van de competenties van iedere leerling is cruciaal.
Lyceo werkt met innovatief en onafhankelijk lesmateriaal. Ontwikkeld in samenwerking met hogescholen en universiteiten.
 
Voor het aanbod van Lyceo kunt u contact opnemen met de vestigingscoördinator, mevrouw S. van Grinsven, tel. 06-10391476 of saskia.vangrinsven@lyceo.nl. Voor het volledig aanbod van Lyceo kunt u terecht op de website www.lyceo.nl.
 
 
Huiswerkklas
  
Op de CSG Willem de Zwijger verzorgt Lyceo een huiswerkklas. Uw kind kan hier in een rustige omgeving het belangrijkste leer- en huiswerk maken. Dagelijks is er een vestigingscoördinator aanwezig om de huiswerkklas te organiseren. Tijdens de huiswerkklas van Lyceo is er de mogelijkheid om aan de aanwezige begeleiding vragen te stellen of overhoord te worden. Aan het einde van elke periode zal de vestigingscoördinator u terugkoppeling geven over de voortgang van uw kind.
 
De huiswerkklas vindt plaats op maandag tot en met donderdag tussen 14.15 en 17.30 uur. Er kan gekozen worden voor een afname van drie of vier middagen. Aan de huiswerkklas zijn de volgende kosten verbonden:

  • Voor 3 middagen per week 150,- euro per maand.
  • Voor 4 middagen per week 189,- euro per maand.

Eenmalige inschrijf-/administratiekosten: 35,- euro.
 
U kunt uw kind voor de huiswerkklas LYCEO aanmelden via https://www.lyceo.nl/lyceo-schoonhoven-willem-zwijger/ of contact opnemen met de vestigingscoördinator. Zij kan u ook meer informatie geven over de huiswerkklas.
  
  
Extra examenbegeleiding op school
 
De slagingskans van uw zoon/dochter vergroten? Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens, organiseert CSG Willem de Zwijger ook dit schooljaar, in samenwerking met Lyceo, examentrainingen binnen de school.
 
De exacte date van de examentrainingen, die zullen plaatsvinden in de meivakantie, zijn nog niet bekend. Wij zullen u zodra deze bekend zijn, informeren via email en op deze site.
 
De trainingen op school vindt doorgang als er minimaal 5 leerlingen per vak zich aanmelden. Als dit niet het geval is, wordt de training op een locatie van Lyceo in de regio gepland.